Atrakciók

TURISTIKAI ATRAKCIÓK

Maroshéviz környéke rengeteg lehetőséget kínál arra, hogy szabadidejét bármilyen időszakban kellemesen töltse. Nyáron két szabadtéri strand (Bánffy és Urmánczy) van nyitva a közelben vagy sétálhat a Bánffy üdülőhelyen, a vendégház körüli erdős területeken. A Bánffy Wellness Centrum télen fedett, gyakorlatilag nyitott bármilyen idöszakban. Télen azok, akik szeretik a téli sportokat, élvezhetik a Bradul sípályákat ami ugyancsak közelben található.

TOPLITA VÍZESÉS

Maroshevizi vizeses
A Maroshévízi termál vízesés egy természetvédelmi emlékmű, védett területen belül és a vendégház közvetlen szomszédságában található. A termálvíz a Brad forrásból származik, állandó hőmérséklete 27 oC és nagy mennyiségű kalcium-karbonátot tartalmaz. A travertin lerakódás miatt a vízesés folyamatosan változtatja a megjelenését.

BÁNFFY WELLNESS CENTRUM

spa, wellnes centrum Marosheviz
A wellness centrum az üdülőhely közepén található és két medencével rendelkezik, egyik szabadtéri, nyáron használható medence és egy fedett medence ami télen is működőképes. A wellness központban 3 szauna, fitneszterem és masszázsszoba található. A turisták kényelme érdekében a nedves levegőt folyamatosan cserélik.

BÁNFFY STRAND

Banffy strand
A Bánffy üdülőhelyen található, mintegy 500 méterre a panziótól, erdővel körülvett területen. Két úszómedencével rendelkezik: egy nagy, 33x20m méretű és egy gyermekmedencével.
A medencék allándó 28 oC -os termálvízzel vannak ellátva. Az üdülőhely villákat, kempingeket, teraszt, sportpályát és éttermet kínál.

URMÁNCZY STRAND

Urmanczy Strand
A Kárpáti-hegyekre néző Urmánczy strandot 26-27 oC-os termálvizzel táplálják. Az olimpiai méretű medence (50×20m) a legnagyobb a környéken. A gyermekek két úszómedencét élvezhetnek, egy félkör alakú medencét a csecsemők számára és egy kicsit mélyebb medencét 3 évnél idősebb gyermekeknek. A kicsik nagyszerűen érzik magukat, mert játszótérrel, homokozóval és hintákkal rendelkeznek.

BRADUL SÍPÁLYA

Maroshevizi sipalya
A maroshévízi sípálya az ország egyik legújabb és legolcsóbb sípályája és két részből áll: a Bradul pálya (125m szintkülönbség, 11% átlagos hajlásszőg) 1000m hosszú a kezdőknek és a 460m hosszú Magherus pálya (125m szintkülönbség, 23% átlagos hajlásszög) ami fejlettebb síelőknek ajánlott. A pályák felvonóval (600 fő kapacitással óránként), hóágyukkal és esti világitással vannak felszerelve. A turisták felszerelést bérelhetnek.

BORSZÉK SÍPÁLYA

Borszeki sipalya
Egynapos kiránduláson belül, kb. 26km-re Maroshéviztöl, Borszéken síelni lehet, jól megtervezett különböző nehézségi fokú pályákon. A fõpálya felvonóval (720 fő kapacitással óránként), hóágyúkkal, esti világitással és nagyteljesítményû hótaposóval van felszerelve. Ugyanitt felszereléskölcsönzõ és étterem található.

SPORTHORGÁSZAT

horgaszat Marosheviz
Liberty Fishing & Recreation halastó (kb. 10000 köbméter) a szenvedélyes sporthorgászoknak rendelkezésére áll ugy nappal mint éjszaka folyamán. A téli időszakban amikor a hőmérséklet lehetővé teszi, jégkorcsolya és jégkorong pálya mükődik, így a rekreációs központ gyakorlatilag a szezontól függetlenül nyitva van.

LOVAGLÁS

lovaglas Marosheviz
A lovaglás szeretők lovaglási órákat vehetnek vagy lovas túrákon vehetnek részt (egy vagy legtöbb három személy), a lovas turizmus igazi kihívásait és szépségeit élvezhetik. Ezeken a kirándulásokon, gondos felügyelet alatt, csodálhatják a gyönyörű hegyi tájakat és meglátogathatják a Ghiurghiu-hegységet.

“SF. ILIE” KOLOSTOR

Santul Ilie kolostor
A kolostor egy csodálatos kertben helyezkedik el, aminek természeti szépsége idővel kiteljesedett, folytatva a román lelkiség hagyományát ezeken a földeken, a Kelemen Havasok lábánál.

“DOAMNEI” KOLOSTOR

Doamnei kolostor Marosheviz
A Doamnei-kolostort 1658-ban Safta asszony alapította, moldovai Gheorghe Stefan felesége. A fából készült templom történelmi műemlék és több szakszban helyreállításon ment át. A templom vászon festménye 1981-ben készült. 1999 óta a kolostort szerzetesek lakják.

GYILKOSTÓ

gyilkosto
A Gyilostó egy természetes tó, amely a 1838-as földrengés lejtő összeomlása alkalmával keletkezett. A tó 983m tengerszint feletti magasságban fekszik, kerülete mintegy 2800m. A tó területe kellemes mikro klímával rendelkezik, amely nagyon hasznos a kimerültség és az álmatlanság kezelésére. A rendkívül tiszta hegyi levegő, mely természetes aeroszolokban gazdag, kitűnő feltételeket kínál a természetes regenerálódást keresőknek.

BÉKÁSÍ SZOROS

Bekasi Szoros
A Békási szoros egy nagyon szép terület Romániában. Keletkezése a Békás pataknak köszönhető amely az idő folyamán utat vágott magának a mészkő sziklákban. A patak mellet, általa keletzett szoroson a DN12C ut halad amely gyakorlatilag Erdélyt és Moldovát köti össze.

A Békás-szoros és a Gyilkostó a Bicazului – Hashmas Nemzeti Parkot képezi.