Atracții

ATRACȚII TURISTICE

Zona Topliței oferă o multitudine de opțiuni pentru a petrece timpul liber indiferent de sezon. Pe timpul verii sunt deschise două ștranduri în aer liber ( Banffy și Urmanczy) sau puteți alege plimbările în stațiune sau în zonele împădurite din jurul pensiunii. Centrul Banffy Wellnes este deschis indeferent de sezon, fiind acoperit pe timpul iernii. Iarna, pentru cei pasionați de sporturile de iarnă stă la dispoziție pârtiile de schi Bradul.

CASCADA TOPLIȚA

cascada Toplita
Cascada de apã termalã Toplița este un monument al naturii într-o zonă protejată și se află în imediata vecinătate al pensiunii. Apa termală provine din izvorul Bradul din stațiunea cu aceeași denumire, având o temperatură constantă de aproximativ 27 oC și un conținut ridicat de carbonat de calciu. Datorită depunerii de travertin cascada își schimbă în permanență aspectul.

CENTRUL WELLNESS BANFFY

spa Banffy
Centrul wellness se află în mijlocul stațiunii având două bazine: unul acoperit și unul descoperit folosibil pe timpul verii. Astfel bazinul acoperit este funcțional și pe timpul iernii, având o temperatură a aerului de 30 oC și 28 oC al apei. Centrul mai dispune de 3 saune, sală de fitness și sală de masaj. Aerul umed este recirculat permanent pentru confortul turiștilor.

ȘTRANDUL BANFFY

strand Banffy
Este situat în stațiunea Banffy, aproximativ la 500m de pensiune, într-o locație superbã, înconjurat de pãdure. Are douã piscine: una mare cu dimensiunile de 33x20m și o piscină pentru copii. Piscinele sunt alimentate cu apă termală având o temperatură constantă de 28 oC indeferent de anotimp. În cadrul stațiuni se află vile, arie de camping, terase, teren de sport și un restaurant rustic.

ȘTRANDUL URMANCZY

strand Urmanczy
Ștrandul Urmanczy, cu vedere spre munții Carpați și Vârful Tarnița este alimentată cu apă termală având temperatura de 26-27 oC. Piscina de mãrime olimpică (50×20m) este cea mai mare din zonă. Copiii se pot bucura de două piscine: una semicirculară pentru bebeluși și una un pic mai adâncă pentru copiii mai mari de 3 ani. Cei mici se simt minunat, căci au un teren de joacã cu groapă de nisip, balansoar și leagăne.

PÂRTIA BRADUL

schi Toplita
Pârtia de schi din Toplița este una dintre cele mai noi și ieftine din țarã și este format din două părtii: pârtia Bradul cu o lungime de 1000m destinată schiorilor începători (diferență de nivel 125m, înclinare medie 11%) și pârtia Măgherus de 460m lungime, destinată schiorilor avansați (diferență de nivel 125m, înclinare medie 23%). Pârtiile sunt dotate cu instalație de teleschi (cu o capacitate de 600 persoane pe oră) și nocturnă. De asemenea există instalații de zăpadă artificială și de bătătorit zapada. Turiștii pot închiria echipementele în punctul de închiriere special amenajat aici.

PÂRTIA BORSEC

schi Borsec
În cadrul unei excursii de o zi se poate schia și pe pârtia Borsec aflat la aprox. 26 km de Toplița. Pârtia este dotată cu teleschi monopost (720 persoane /oră) care deservește trei piste amenajate cu diferite nivele de dificultate. Pârtia principală este dotată cu nocturnă, tunuri de zăpadă și mașină de bătătorit zăpada. La baza părtiilor există centru de închiriere echipamente și un restaurant.

PESCUIT SPORTIV

pescuit Toplita
Liberty Fishing & Recreation a amenajat pentru cei pasionați un lac pentru pescuit sportiv (aprox. 10000 mc) fiind deschis atât pe timpul zilei cât și pe timpul nopții. În perioada iernii când temperatura permite, pe lac sunt amenajate douã zone pentru patinaj și hochei pe o suprafațã de aproximativ 2000 mp, astfel centrul de recreere fiind deschis practic și în perioada iernii.

ECHITAȚIE

echitatie Toplita
Cei pasionați de echitație pot lua lecții de călărie sau pot participa la excursii călare (pentru una sau maxim trei persoane), adevarata provocare și frumusețe a Turismului Ecvestru. Pe durata acestor excursii călare, sub atenta supraveghere a unui ghid ecvestru, puteți admira peisajele montane superbe și vizita obiectivele turistice din Munții Ghiurghiului.

MĂNĂSTIREA SF. ILIE

manastirea Sfantul Ilie Toplita
Mănăstirea este situată într-o splendidă gradină, a cărei frumusețe naturală a fost desăvârșită de-a lungul timpului de către harnicii ei viețuitori, continuind tradiția spiritualității românești de pe aceste meleaguri de la poalele Călimanilor.

MĂNĂSTIREA DOAMNEI

manastirea Doamnei Toplita
Mănăstirea Doamnei sau Pârâul Doamnei din Moglănești a fost înființată în 1658 de doamna Safta, soția domnului moldovean Gheorghe Stefan. Biserica de lemn este declarată monument istoric cunoscând mai multe etape de restaurare. Pictura bisericii a fost realizată pe pânză în anul 1981. Începând cu anul 1999 în mănăstire viețuește o obște de monahii.

LACUL ROȘU

lacul rosu
Lacul Roșu este un lac natural format în urma prãbușirii unui versant al muntelui cauzat de cutremurul din anul 1838. Lacul este situat la altitudinea de 983m iar perimetrului lacului mãsoarã aproximativ 2.800m. Zona lacului are un microcimat plăcut care este foarte benefică pentru tratarea stărilor de extenuare, insomnii etc. Aerul de munte deosebit de curat, bogat în aerosoli naturali oferã condiții excelente pentru cei ce cautã surse de regenerare pe cale naturală.

CHEILE BICAZULUI

cheile bicazului
Cheile Bicazului este o zonă geograficã deosebit de frumoasă din România. S-a format datorită râului Bicaz care și-a croit albia de-alungul timpului în stâncile de calcar, având o lungime de peste 6 km de la Lacul Roșu pânã la localitatea Bicazul Ardelean în aval, este străbătută de drumul transcarpatic DN12C care leagă Transilvania de Moldova. Cheile Bicazului face parte din rezervația naturală Cheile Bicazului și Lacul Roșu fiind inclus în Parcul Național Cheile Bicazului – Hãșmaș.